måndag 28 mars 2011

Scones

Här är ett gott recept på glutenfria scones. Och det blir ju så mycket roligare med fina formar att baka saker i.


















  • 5 dl glutenfri mjölmix (300 g)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 75 g smör eller margarin
  • 2 tsk Fiber Husk
  • 1 3/4 dl mjölk


Börja med att röra ner fiberhusk i mjölken och låt blandningen stå i några minuter att svälla.
Mät upp mjölmix, bakpulver och salt. Tillsätt matfettet och blanda samman till en grynig massa.
Tillsätt mjölkblandningen och arbeta snabbt samman till en deg.
Dela degen i bitar som trycks ner i form eller formas till runda kakor.


Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 8-10 minuter.(250)
Serveras nygräddade - gärna tillsammans med ost och marmelad.


Jag snodde receptet här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar