söndag 3 oktober 2010

Galetter

Galleter är väldigt gott och enkelt att göra, och naturligt glutenfritt då det bara görs på bovetemjöl.



Ingredienser
2,5 dl bovetemjöl
3,0 dl vatten
1 ägg
1 msk smör

Fyllning
Skinka
Ost
Ägg

Tillagning
Häll mjöl i en bunke. Tillsätt salt, ägg och vatten. Blanda ordentligt, gärna i matberedare. Låt vila i minst 30 minuter, gärna över natt.

Vispa upp smeten. Smält matfett i panna och tillsätt i smeten. Grädda på medelhög värme. Häll ut smet i pannan och vicka så att smeten rinner ut. Grädda tills smeten stelnat, blivit porig och fått en gyllenbrun färg. Vänd.

Lägg på en skiva skinka och kläck i ett ägg och stek tills ägget är lagom fast. Vik in kanterna. Riv över ost (eller så kan man ha ost mellan ägget och skinkan). Dra några varv med pepparkvarn över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar