söndag 29 augusti 2010

Mörkt gott bröd


Här är ett fruktansvärt gott glutenfritt bröd! Jag åt det första gången på Fåfängan i Stockholm på deras glutenfria brunch. Brunchen är verkligen värd ett besök, kolla deras hemsida fafangan.se för tider och bokning. Nu har de lagt upp receptet till brödet på sin hemsida och det blir verkligen jättegott! Se receptet nedan.


Fåfängans Mörka

Smakrikt, nyttigt och glutenfritt. Ett mycket populärt bröd på restaurangen!

Blanda i en degblandare:
1 liter naturell fil (ev laktosfri)
1,5 msk bikarbonat
2 dl lingonsylt (obs! utan vetemjöl)
1 dl mörk sirap (obs! brödsirap kan innehålla gluten)
Blanda först fil och bikarbonat
Blanda därefter i:
6 dl grovmix
4 dl krossat bovete
2 dl krossat linfrö
1 dl fibrex
1 dl pofiber
4 dl solrosfrö
4 dl pumpakärnor
2 tsk salt
Låt maskinen gå 10 minuter. Häll upp degen i 3 smorda formar 1,5 - 2
liter. Grädda i 180°, ca 1 timme.
Not:
Mängden linfrö, solrosfrö och pumpakärnor kan varieras sålänge
den totala mängden blir 1 liter. Variera och experimentera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar