torsdag 8 april 2010

Glutenfria cholkadmuffins

Ingredienser
100 g smör
2 ägg
2 1/2 dl socker
2 dl glutenfri mjölmix
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
1/2 tsk bakpulver

Man kan sticka ner några Non Stop i varje muffins.

Tillagning
Sätt ugnen på 200°C. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i de torra ingredienserna. Häll sist i smöret och blanda. Fyll formarna. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.

Man kan också gör glasyr till sina muffins och toppa med strössel och en marsipanfigur så blir de extra fina!
Jag gjorde glasyr av Philadelphiaost, smör och florsocker. I muffinsen på bilden har jag stuckit ner en bit Marabou schweizernöt-choklad i varje innan gräddning, detta gjorde att muffinsen blev skålformade och perfekta att ha glasyr eller varför inte grädde och jordgubbar i!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar