torsdag 8 april 2010

Minipajer med fetaost


Här är ett supergott recept jag hittade hos Arla Köket®. Jag bytte bara ut mjölet mot glutenfri mjölmix. Ibland funkar det ju inte alls att byta ut mjölet men här funkade det perfekt, säkert på grund av kesellan!

Ingredienser
Pajdeg:
2 1/2 dl glutenfri mjölmix
75 g smör
3/4 dl lättkesella

Fyllning:
100 g fetaost
8 körsbärstomater
3 ägg
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 krm salt
1 krm svartpeppar

Tillagning
Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt kesella och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i 16 små engångsaluminiumformar. Låt formarna stå i kylen i ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader. Mosa osten och dela tomaterna i halvor. Vispa ihop ägg grädde, salt och peppar. Lägg osten i formarna och häll på äggstanningen. Lägg i en tomathalva i varje form. Grädda i mitten av ugnen i 18-20 min.

Recept och bild hittade jag här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar