Igår bakade jag morotsmuffins. Oj, vad gott det blev!
Ingredienser
2 medelstora rivna morötter
150 g smält smör eller flytande margarin (egentligen behövs bara 50 g)
2 ägg
2 dl socker
2-3 tsk kanel (eller efter smak)
2 msk citron juice (ca 1/2 citron) (eller efter smak)
3 1/2 dl glutenfri mjölmix
2 tsk bakpulver
Glasyr
150 g philadelphiaost
3 dl florsocker
1 tsk färskpressad citronjuice
Gör så här
Vispa ägg och socker pösigt. Riv morötterna. Blanda i resten av ingredienserna, inkl morötterna. Häll smeten i muffinsformar. Grädda muffinsen i ca 15 minuter på 200°C.
Glasyr: Blanda ost och florsocker med en gaffel tills krämen är mjuk och smidig. Häll i citronjuicen och rör om. Låt muffinsen svalna innan de garneras med glasyr.
Om man vill kan man riva på lite apelsinskal som dekoration.
Ät och njut!
Wow! Så himla enkelt recept! Blev supergott! Gjorde små ändringar bara. Men utgick ifrån ditt recept. Blev nya favoriten. Kommer göra om det många gånger 😊 10 poäng av fem möjliga 😉
SvaraRaderaHärligt att du gillade det! Blir sugen på att göra dem igen.
RaderaVet inte om jag missat det, men hur många muffinsar är det beräknat på?
SvaraRaderaMvh/ Jeanette
Jag har för mig att det var en "muffinsplåt" dvs 12 stycken! Lycka till med bakandet!
Radera